Kihelyezett tréningek

Vállalom egyedi, csak nektek szóló tréningek, workshopok összellítását és megtartását is – életszerű gyakorlatokkal fűszerezve igény szerinti mennyiségben. Természetesen rengeteg előkészített anyagom van a népszerűbb CAT-ek és DTP-s témakörökben, de az sem jelent gondot, ha (számomra) új szoftverről szeretnétek egy kis fejtágítást – csak akkor kicsit tovább tart felkészülnöm.

Az elmúlt évtizedben projektmendzserek lagalább tucatját vezettem végig azon az úton, melynek elején egy memoQ-analízist is remegő kézzel futtattak, és néhány alkalom után eljutottak a soknyelves szerveres projektekbe egyedi szűrővel importált, alignmentből előfordított, xml-ek darabjaiból memoQ-szerveren előkészített Studio-csomag mindennapos gyakorlatához.

Eddig öt, DTP-ben kisebb-nagyobb mértékben előképzett, de a fordítási iparban szűz juniort volt szerencsém végigkísérni a fordítási DTP-ssé válás rögös útján. Ők kivétel nélkül csípőből oldják már meg a PDF formok fordítás utáni mezőszerkesztését, az InDesign-fájlok importálásakor használt szűrők konfigurálását, és zsigerből hoznak létre egymásra épülő stílusokat Wordben, ahol a “kitextboxozott” képek horgonyait még lakatolják is. Közülük ketten ma szabadúszó DTP-sként dolgoznak fordítóirodáknak, ketten egy-egy fordítóirodában tevékenykednek belsős DTP-sként, egyikőjük pedig a művészi vénája által vezérelve visszatért a klasszikus, kreatív DTP-hez.

A különböző fájltípusok fordításra előkészítését még a különösen érzékeny lelkületű TagEditorhoz kellett igazítanom pályám elején, a modern CAT-történelmi összefoglalómat még ma is alapozó tréningként használják bizonyos irodákban, az egyetemen pedig automatizált CAT-hoppingból írtam a szakdolgozatomat – aminek Lengyel István volt a külső bírálója.

Ragozzam még? Ugye felesleges?! Nincs más hátra, mint a lenti mezők kitöltésével tudasd velem, milyen témában és mélységben szeretnétek tréninget, workshopot vagy bármi hasonlót.


Igény jelzése kihelyezett tréningre
Néhány szó a cégről, szervezetről, a tréning(ek) témájáról és mélységéről vagy bármiről, amit jó, ha tudok, mielőtt felvesszük a kapcsolatot.