CAT-használat érettségi felmérés és tanácsadás

Az elmúlt bő egy évtized alatt körülbelül egy tucat fordítóiroda életébe, technikai folyamataiba láttam bele kisebb-nagyobb mértékben. Az IT üzemeltetés és biztonság témakörében gyökerező mérnöki tudásomat felhasználva bátorkodtam egy saját rendszert összeállítani, ami a CAT-használat érettségét térképezi fel egy fordítóirodában vagy egyéb, fordítással foglalkozó szervezetben.

Mire jó ez?

A CAT érettségi rendszer segítségünkre lehet már az első (szerver alapú) fordítástámogató eszköz bevezetésénél is, de egy sok-PM-es, masszívan automatizált, nagyobbacska fordítóiroda is profitálhat belőle. Vizsgálja a CAT-használat különböző aspektusait a szervezeten belül – mint például a licence-kezelés, felhasználók képzettsége, erőforrás-gazdálkodás vagy a metainformációk tudatos és jó használata -, és ezeket külön-külön is osztályozza egy ötfokú skálán (a kaotikustól az optimalizált szintig). Az így kirajzolódott képet, ha úgy tetszik, diagnózist felhasználva pedig egyértelműen felvázolhatók a fejleszthető/fejlesztendő területek.

A folyamat
  1. Egyeztetek a fordítóiroda/szervezet vezetőjével, általános képet és első benyomást szerzek, ismerkedünk, szerződünk.
  2. Kapcsolódó, házon belüli dokumentáció tanulmányozása – ha létezik.
  3. Célirányos beszélgetések, interjúk a vezetőkkel és a felhasználókkal (PM-ek, lokalizációs szakemberek, házon belüli nyelvi szakemberek stb.)
  4. Azonnal/kis befektetéssel javítható területek bemutatása, konkrét javaslatokkal.
  5. Megszerzett infók összegzése, jelenlegi szintek megállapítása kategóriánként.
  6. Diagnózis ismertetése, közép- és hosszútávú fejlesztési javaslatokkal.

és/vagy

Igény szerinti témákban és mértékben tudom támogatni az ezirányú fejlesztési vágyakat és célokat – legyen szó szerver konfigurálásról, munkafolyamatok alkotásáról vagy tréningek tartásáról.

Mire van szükség ehhez?

Eljött az ideje egy CAT-szoftver bevezetésének? Nem tudod, hányadán álltok a rendelkezésre álló technikai lehetőségek kiaknázásában? Egyértelműen fejlődni szeretnétek a CAT-használat hatékonyságában?
Tedd meg az első lépést, töltsd ki a lenti néhány mezőt, és beszélgessünk mielőbb!


CAT érettségi felmérésre jelentkezés
Néhány szó a cégről, szervezetről, a használt CAT tool(ok)ról vagy bármiről, amit jó, ha tudok, mielőtt felvesszük a kapcsolatot.